Nyheder

Gamle ting oplever også fornyelse

offenligtgjort: 2017-08-04

På Kunst & Antikmesse findes der altid nogle spændende samleobjekter. På messen i Ringkøbing kunne man købe denne kay-bojesen-løve, lavet i reb, fra ca. 1960. Prisen er kr. 2800 kroner.
Kontakt Kig Ind Antik for nærmere information. Foto: johan gadegaard

I dag er der masser af retro, men jeg holder mig nu til antik! Steen Jensen, Kig Ind Antik i Engesvang, er meget fortrolig med begreberne. For noget kan kun være antikt – også i skattemæssig henseende- hvis det er over 100 år gammelt.
Og antikke ting er altid en sikker vinder for manden, der bortset fra de to første år, altid var været på antikmessen i Ringkøbing i dens omkring 40-årige historie. I den tid er der sket store forandringer i, hvad folk køber, når de besøger messen. I de første mange år var der en del samleobjekter, såsom hovedvandsæg. Interessen for den slags er dalet, men omvendt er den steget for andre ting.

For 10 år siden kunne vi ikke sælge Lyngbyvaser, konstaterer Steen Jensen med et smil om den i dag meget populære vase. Og at antik altid trækker det længste strå, ved Steen Jensen efter mange år i branchen.

– Folk begynder altid med at købe de billigere ting, og så bliver de bidt af det. Efter nogle år, når de har fået flere penge, vender de tilbage og køber ting af høj kvalitet, forklarer Steen Jensen, der har et bredt udvalg af ting, som primært stammer fra dødsboer.

At efterspørgslen skifter med tiden, bekræftes af antikmessens arrangør, Martin Boilesen fra CompassFairs i Rødekro. – Porcelænsdukker, mønter og frimærker er ebbet ud. Guld og sølv er altid populært, og Musselmalet er der også stor interesse for. Så er der designklassikere, og retro er et stort hit som følge af de mange TV-programmer, forklarer Martin Boilesen. Compass Fairs overtog antikmessen for ni år siden.

Dengang var det i Vesterhavs Hallen, men da dens fremtid var usikker dengang, blev arrangementet rykket til ROFI Centret, hvor det er faldet godt til rette.

Mange har det som en fast tradition at komme til antikmessen, og Compass Fairs arrangerer også to årlige antikmesser

i Rødekro, hvilket giver en god synergi for både arrangører og udstillere. Og årets messe er kommet godt i gang. – Vi havde en god åbningsdag, og det passer godt med uge 30. Messen besøges af stamkunder, turister og lokale, fortæller Martin Boilesen.

Kilde:
Christian baadsgaard, chba@dagbladetringskjern.dk