Nyheder

Særudstilling af Kobbermøllen Industrimuseum

offenligtgjort: 2018-03-01

Levende DANSK- TYSK Industri historie

For mange gæster fra Danmark er Kobbermølle Industrimuseum — indtil 2014 kendt som Kobbermølle Museum —et yndet udflugtsmål i Sydslesvig. Siden genindvielsen af museet i 2014 i meget større og gennemrenoverede rammer er det for alvor blevet et attraktivt, professionelt museum, med mange begejstrede gæster fra nær og fjern.

Museet og den op til 350 år gamle arbejderbebyggelse er et autentisk vidnesbyrd om slesvigsk industrihistorie. På dette idylliske sted blev der i 350 år produceret og forarbejdet kobber- og messingplader samt fine husholdningsgenstandei kobber og messing.

Her grundlagde Kong Christian IV omkring år 1600 det første hammerværk, som omkring 1800 havde udviklet sig til et af de betydeligste industrianlæg i det danske monarkis område. Fabrikken lukkede først i 1962. Museet har nu til huse i tre af de gamle industrihaller.

Museet har nu også plads til særudstillinger Fra den 4. marts og til 31. januar 2019 vises således en bemærkelsesværdig særudstilling med udsøgte og sjældne messinggenstande fra Det Tyske Messing museumi Nordrhein-Westfalen.

Se udpluk af deres spændenden udstilling på stand nr. 21